Over mezelf

De beginjaren

Ik ben geboren in 1947 in het Oost-Vlaamse Assenede en was als kind reeds geïnteresseerd in creatieve bezigheden. In die tijd was naar een Kunstacademie gaan niet zo vanzelfsprekend. Rond mijn 35e volgde ik enkele cursussen tekenen. En op mijn eentje leerde ik schilderen volgens de Bauernmalerei. Hierna volgde ik nog enkele lessen olieverfschilderen.

Eind 20e eeuw

In 1998 zag ik Donna Dewberry aan het werk. Zij schilderde mooie, kleurvolle werkjes alsof het niets was. Na wat twijfelen schreef ik me uiteindelijk toch in voor een cursus One Stroke Painting van 4 dagen in Nederland. Dit was één van de enige cursussen die Donna in Europa gaf die periode.

Elke geslaagde deelnemer (-ster) verkreeg het certificaat van lesgever (-ster) en de titel van OSCI: One Stroke Certified Instructor.

2007 – … – 2011

Eind 2007 zag ik op de Nederlandse televisie (omroep Max) een uitzending van Gary Jenkins “The Beauty of Oil Painting” en zag het wel zitten om deze techniek.bij te leren. Na het decoratief schilderen met acrylverf een nieuwe techniek met olieverf. Er zijn nu nog steeds uitzendingen  te volgen op Nederland 2 (omroep Max), de maandag rond 15.20 uur.!!

In 2008 gaf Gary 3 maal een week cursus in Berlijn. Ik mocht me, als enige Belgische tussen de Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse deelnemers, gelukkig prijzen om daar aan te mogen deelnemen.
Hiermee behaalde ik het felbegeerde Jenkins Certified Art Teacher (J-CAT) getuigschrift (Brons-Zilver-Goud);

In oktober 2010  haalde ik mijn certificaat van MASTER J-CAT I en in 2011 J-CAT MASTERCLASS II.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s